Raketten, Vosjes en Kastelen

20:22

Nou, voor alles een eerste keer toch? Ik naai nou al zolang kleding maar had werkelijk het nog nooit aangedurfd om een longsleeve te naaien uit angst dat de boord niet zou lukken omdat ik zo ontzettend regelmatig die vraag voorbij zie komen op facebook. Nou dames(en enkele heer :P ), het was appeltje eitje! Maar ik moet wel zeggen dat zonder mijn allerliefste vriendinnetje lewenstein 700DE me dit niet had gelukt! En tevens dank aan de lieve mevrouw die mij die leuke stofjes heeft verkocht via facebook! ik vind ze helemaal GE-WEL-DIG! maar was wel heel erg zuinig met knippen, heb de mouwen dan toch maar uit effen tricot gemaakt.

 Volgensmij kan mijn kleine boef zo de winter wel door, niet? Hij heeft er 6 (1 zit in de was, door het huidige weer moest ik nog opschieten ook!)  Het aanzetten van de boord (die overigens niet met boordstof is gemaakt, maar gewoon de effentricot die ik ook op de mouwen gebruikte) Is het makkelijkst als je hem 75% van de omvang van de hals neemt in het patroon (of zoals ik gebruik je gewoon een patroon waarbij de boord als patroondeel is toegevoegd, niks meten hihi). Vouw hem dubbel goede kanten naarbuiten en markeer 4 punten met een speldje zodat je hem in vier gelijke delen kan vastmaken aan de hals. en dan onder de overlock en uitrekken maar! het lukte aardig goed al calculeerde ik verkeerd in dat als je er aan trekt nadat je speldje eruit is het middenachter toch wel iets verschuift. Bij de zwarte zie je het gelukkig niet zo, maar die groene die wel.. helaas. nou ja niemand die het ziet hoop ik? :) (ik vind uithalen van overlock werk verschrikkelijk, dus daar begon ik maar gewoon niet aan)

en nu nog even foto spam!
Stof: stoffenkraam effen tricot, lieve mevrouw van facebook verkoop groep hihi
Garen: Gutterman
Naald: Tweeling naald speciaal geschikt voor jersey
patroon: Brindille and twig basic tee

You Might Also Like

4 reacties

 1. Mooie shirts! Vind de effen mouwen er mooi bij, anders was het misschien te druk geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de boord-tips. Ik durfde er ook nooit aan te beginnen. Ik denk wel dat ik eerst een soort rijgdraad maak met mijn gewone naaimachine, en daarna onder de lockmachine voor het echte werk. Binnenkort eens uitproberen...!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt inderdaad ook eerst je gewone machine gebruiken als je het eng vind :) maar oefening baart kunst! als je de eerst en de laatste naast elkaar zet is de laatste toch het mooist, omdat je dan net die handigheidjes hebt gevonden! Succes! <3

   Verwijderen

Follow

Volgers